Hozzávalók:
1 kg krumpli
5 tojás
30 dkg Gyulai lángolt kolbász
4 dl tejföl
2 ek. zsír
só
savanyúság
*
Elkészítés:
A krumplit megpucolom, karikára vágom és sós vízben félpuhára megfőzöm. Tudom, most sokan felhördülnek, mert héjában főzik a krumplit, de én nem. Régebben úgy főztem, de valaki egyszer megmutatta ezt, azóta így készítem, mert így nem olyan fojtós, nyögvenyelős a krumpli. A tojásokat keményre főzöm, a kolbászt karikára vágva 2 ek. zsíron picit megforgatom, nem kell nagyon sütni, csak addig amíg enged egy kevés, szép piros, paprikás zsírt. Ezután egy jénai aljára teszem a krumpli egyharmadát, megsózom, majd erre jön a karikára vágott tojás fele, azt is sózom picit. A kolbász felét erre rakom, meglocsolom a finom kisült zsírjával, majd jócskán tejföllel. Ezt még egyszer megismétlem. Tetejére én nem teszek tejfölt, hanem a kolbász maradék zsírjával kenem át a megsózott krumplikat, így szép pirosra sül. Tálaláskor lehet még tenni rá tejfölt, vagy savanyúsággal fogyasztani.