Rakott krumpli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

45

Nehézség

Könnyű

Rakott krumpli

Recept leírás:

Hozzávalók:

·         1kg  krumpli
·         250 g füstölt, szárazkolbász
·         350 g lecsó kolbász
·         6 db  tojás
·         700 g  tejföl
·          100 g vaj
·          1 tk só

*

Elkészítés:

1.    A krumplit héjában megfőzzük, még forrón megtisztítjuk, és felszeleteljük.
2.    A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, és szintén felszeleteljük.
3.    A kolbászt is hasonló vastagságúra felkarikázzuk.
4.    A tejfölt megsózzuk.
5.    Egy sütőálló mély edényt,  tepsit alaposan kivajazunk.
6.    Elkezdjük a rétegezést.  Elsőnek egy sor krumplit teszünk az edény aljára, kissé megsózzuk, majd jön egy sor kolbász, majd a tojásszeletek. Ezt is kissé megsózzuk, a vajból csipegetünk ide-oda darabkákat rá, és a tejföl kb. egyharmadát rákenjük közé is . Még egy sort rakunk így le, ott is megsózzuk a krumplit,  a tojást, és teszünk vajat is bele.
7.    Legfelső sor krumpli legyen, szintén kicsit megsózzuk, vajazzuk, majd ráöntjük a tejfölt, és elsimítjuk.
8.    Előmelegített sütőben  készre sütjük, míg szép aranybarna lesz a teteje.

Rakott krumpli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott krumpli