Hozzávalók:
· 1kg krumpli
· 250 g füstölt, szárazkolbász
· 350 g lecsó kolbász
· 6 db tojás
· 700 g tejföl
· 100 g vaj
· 1 tk só
*
Elkészítés:
1. A krumplit héjában megfőzzük, még forrón megtisztítjuk, és felszeleteljük.
2. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, és szintén felszeleteljük.
3. A kolbászt is hasonló vastagságúra felkarikázzuk.
4. A tejfölt megsózzuk.
5. Egy sütőálló mély edényt, tepsit alaposan kivajazunk.
6. Elkezdjük a rétegezést. Elsőnek egy sor krumplit teszünk az edény aljára, kissé megsózzuk, majd jön egy sor kolbász, majd a tojásszeletek. Ezt is kissé megsózzuk, a vajból csipegetünk ide-oda darabkákat rá, és a tejföl kb. egyharmadát rákenjük közé is . Még egy sort rakunk így le, ott is megsózzuk a krumplit, a tojást, és teszünk vajat is bele.
7. Legfelső sor krumpli legyen, szintén kicsit megsózzuk, vajazzuk, majd ráöntjük a tejfölt, és elsimítjuk.
8. Előmelegített sütőben készre sütjük, míg szép aranybarna lesz a teteje.


