Rakott kínai kel

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gyöngyi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

75

Nehézség

Könnyű

Rakott kínai kel

Rakott kínai kel

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1.5kg kínai kel
10 dkg rizs
70 dg darált hús (disznó)
1 evő kanál olaj
1 közepes fej vöröshagyma
1db (375gr) tejfől
só, bors, vegeta ízlés szerint
10 dkg reszelt trappista sajt
A tepsi kikenéséhez: pici olaj és zsemlemorzsa

*

Elkészítés:

A kínai kelt félbe vágom és vékony szeletekre darabolom.
Megmosom és egy fazékban felrakom főzni, a levébe sót és vegetát rakok ízlés szerint.
Mikor megfőtt, leszűröm és hagyom hogy kihűljön.
Egy lábasban vízet rakok fel kb annyit, hogy bőven ellepje a rizst, ha forr belerakom a megmosott rizst és egy kis sót, majd takarékon megfőzöm.
Ha kész, leszűröm és félrerakom ezt is, míg kihűl.
A hagymát megpucolom, és apróra összedarabolom, majd az 1 evőkanál olajon puhára párolom.
Belerakom a darálthúst és közepes lángon ezt is puhára párolom.
Teszek bele sót, vegetát, és őröltborsot ízlés szerint.
Mikor lesült a zsírjára, ezt is félrerakom, hogy kihűljön.
Amikor kihűlt a darálthús összekeverem a rizzsel.
A tepsi alját kikenem egy kis olajjal és megszóróm vékonyan zsemlemorzsával.
A kínai kel felét lerakom a tepsi aljára egyenletesen elosztva, picit még megszórom sóval és ráterítem a darálthúst, majd a maradék kínai kellel betakarom.
Ezt is megszórom egy picit sóval.
A tejfőlt összekeverem egy kanállal és rákenem a kínai kel tetejére, majd megszórom a reszelt sajttal.
180 fokon addig sütöm míg szép barnás színt kap.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott kínai kel