Rakott kelkáposzta másképp

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Rakott kelkáposzta másképp

Rakott kelkáposzta másképp

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 fej kelkáposzta (1-2 kg)
2 fej vöröshagyma (közepes)
1/2 kg csirkemell filé
olaj izlés szerint
víz
2 doboz tejfel
6 db tojás
1 tk piros paprika
1 tk só,
1 tk ételízesítő izlés szerint nálam házilag készített

*

Elkészítés:

A kelkáposztát leveleire szedjük, jól megmossuk sós,  vízben félpuhára fözzük, a tojást hideg vízben feltesszük főzni 10 percig főzzük, gyorsan hűtjük. Közben kevés olajon az apróra vágott hagymát üvegesre piritjuk, rádobjuk a kockára vágott csirkehúst  meghintjük pirospaprikával  ízesítjük ,amolyan pörköltesre és  vizzel felöntve megfözzük. Jó sűrű szaftot hagyunk a főzés végére.
Amikor a hozzávalók készen vannak egy megfelelő méretű jénai, vagy teflon lábasba rétegezve az alábbi módon bepakoljuk.
aljára kelkáposztalevél, 1 sor csirkés pörkölt alap , 1 sor főt tojás szeletelve,  majd kicsit meglocsoljuk tejfellel,kelkáposzta levél ismét és a többi mint fent, addig folytatjuk míg a hozzávaló el nem fogy a tetejét beborítjuk kelkáposzta levéllel és 1 doboz tejfelt ráteszünk szépen elsimítjuk rajta.
200 fokos sütőben addig sütjük amig a tetején lévő tejfel kissé elszineződik.
Egyéni recept és nagyon finom!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott kelkáposzta másképp