Rakott kelkáposzta kölesből

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Helga

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

Könnyű

Rakott kelkáposzta kölesből

Recept leírás:

Hozzávalók:

½ kelkáposzta
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 tk. piros paprika (ez háziból készült és több kell belőle)
2 dl köles
1 dl rizs
5 dkg sajt
1 kis pohár tejföl
extra szűz olivaolaj (annyi, amiben a hagymát meg tudjuk dinsztelni)

2 csipet borsikafű (csombor) jó a bors is csak ki akartam próbálni a csombortJ
½ tk. őrölt kömény

*

Elkészítés:

A káposztát leveleire szedjük,megmossuk, feldaraboljuk és sós vízben  5-10 percig főzzük.
A kölest és a rizst külön-külön alaposan megmossuk.
A hagymát megtisztítjuk, megmossuk és  apró darabokra  vágjuk, majd kevés  olajon megfonnyasztjuk.
Beletesszük a kölest, a fűszereket  és kb. kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük.
A rizst sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
Egy tálat kikenünk olivaolajjal és belerétegezzük a hozzávalókat. 1 sor kelkáposzta, 1 sor rizs, köles, káposzta, tejföl, majd újra. A végén reszelünk rá sajtot. Forró sütőben kb. 25-30 perc alatt, a sajt pirulásáig sütjük.

Rakott kelkáposzta kölesből

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott kelkáposzta kölesből