Rakott kelkáposzta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

Haladó

Rakott kelkáposzta

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 nagy fej kelkáposzta
25 dkg rizs
75 dkg sertéslapocka
2 fej  fej vöröshagyma
1 ek. pirospaprika
3 ek. zsír
só, bors
4-5 dl tejföl

*

Elkészítés:

A kelkáposzta torzsáját kivágom, majd  kettévágom és  sós vízben megfőzőm. A rizst megpárolom, a húsból szokásos módon pörköltet készítek, amikor puha a hús ledarálom és visszateszem a szaftba.  Egy tepsibe, vagy jénai tálba először kelkáposzta leveleket rakok, sózom, erre jön a párolt rizs, majd a pörkölt, meglocsolom tejföllel, ismét kelkáposzta, rizs, pörkölt, tejföl. A tetejére kelkáposzta kerül, a pörköltes lábosba szedek tejfölt, jól átkeverem, hogy a benne maradt szaft a tejfölbe kerüljön és ezt teszem a kelkáposzta tetejére. Közepes hőmérsékleten szép pirosra sütöm.Tálalásnál teszünk még rá tejfölt, de savanyúságot is adhatunk mellé.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott kelkáposzta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!