Rakott kelkáposzta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Csildi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Haladó

Rakott kelkáposzta

Rakott kelkáposzta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

·         1 nagy  fej kelkáposzta 1kg körüli
·         50 dkg darált hús
·         1 fej hagyma
·         20 dkg rizs
1 húsleves kocka
2 gerezd fokhagyma
·         2 dl tejföl
·         1 db tojássárgája
·         1 tk vaj
·         fél dl olaj
·         1 tk só,
·         1 kk őrölt  bors
·         1 tk  piros paprika
·         1 kk kömény  őrölt

*

Elkészítés:

·         A rizst húsleveskockával ízesített vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A finomra vágott hagymát olajban megfonnyasztjuk,piros paprikával meghintjük  rátesszük a darált húst, és együtt megpirítjuk. Közben sóval, borssal fűszerezzük. Beletesszük a zúzott fokhagymát . Amikor kissé kihűlt, a szaftból kiveszünk egy két evőkanállal amit majd a tejfölhöz keverünk, a húst a rizzsel összekeverjük. A kelkáposztát  megmossuk, leveleire  szedjük, és sós vízben előfőzzük. A leszűrt, lecsöpögtetett  kelkáposztából egy kivajazott tűzálló edény aljára rakunk egy sort. Fűszerezett rizses húst teszünk rá, majd ismét kelt . A rétegezést addig folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. A legfelső kelkáposzta sor  tetejére tojássárgájával és a hozzáadott szafttal elkevert tejfölt öntünk, és előmelegített sütőben készre sütjük.,A rétegek  közé is tehetünk a tejfölös öntetből  ,sokkal finomabb lesz.
( A fűszerek Toldi Fűszer termékek,  www.toldifuszer.hu )

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott kelkáposzta