Hozzávalók:
· 1 kisebb fej kelkáposzta
· 30 dkg darált hús
· 15 dkg rizs
· 1 fej hagyma
· 3 gerezd fokhagyma
· 1 db tojás
· ételízesítő
· petrezselyem
· hegyes csípős zöldpaprika
· paradicsom
· chilipaprika
· őrölt feketebors
· őrölt csípős pirospaprika
· köménymag
· kakukkfű
· szerecsendió
· olívaolaj
· vaj
· tejföl
· reszelt trappista sajt
*
Elkészítés:
A megmosott káposztaleveleket 2-3 darabra vágom, s néhány percre lobogó forró vízbe dobom, melybe ételízesítőt és köménymagot szórtam.
Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre dinsztelem, a végén rádobom a fokhagymát, a chilipaprikát és a darált húst. Kevergetem, míg a hús kifehéredik. Beleteszem egy keverőtálba. A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott petrezselymet, megszórom a fűszerekkel: ételízesítő, bors, paprika, kakukkfű, kevés szerecsendió. Jól összekeverem.
Egy tepsit kivajazok, ráfektetem a kelkáposztalevelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek bele darabolt paprikát és paradicsomot, majd jön a kelkáposztalevelek második fele. Végül meglocsolom tejföllel, s reszelek rá sajtot.
Előremelegített sütőben, 180 fokon kb. fél óra alatt, fóliával letakarva megsütöm. A végén fólia nélkül aranybarnára grillezem.
Tálaláskor teszek rá még tejfölt.


