Hozzávalók:
·                            1 kisebb fej kelkáposzta
·                            30 dkg darált hús
·                            15 dkg rizs
·                            1 fej hagyma
·                            3 gerezd fokhagyma
·                            1 db tojás
·                            ételízesítő
·                            petrezselyem
·                            hegyes csípős zöldpaprika
·                            paradicsom
·                            chilipaprika
·                            őrölt feketebors
·                            őrölt csípős pirospaprika
·                            köménymag
·                            kakukkfű
·                            szerecsendió
·                            olívaolaj
·                            vaj
·                            tejföl
·                            reszelt trappista sajt
*
Elkészítés:
A megmosott káposztaleveleket 2-3 darabra vágom, s néhány percre lobogó forró vízbe dobom, melybe ételízesítőt és köménymagot szórtam.
Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre dinsztelem, a végén rádobom a fokhagymát, a chilipaprikát és a darált húst. Kevergetem, míg a hús kifehéredik. Beleteszem egy keverőtálba. A rizst egy kicsit megpirítom, majd felengedem vízzel, s előfőzöm. Hozzáadom a keverőtálban lévő masszához, ráütöm a tojást, s beleteszem az összevágott petrezselymet, megszórom a fűszerekkel: ételízesítő, bors, paprika, kakukkfű, kevés szerecsendió. Jól összekeverem.
Egy tepsit kivajazok, ráfektetem a kelkáposztalevelek felét, beborítom a töltelékkel, teszek bele darabolt paprikát és paradicsomot, majd jön a kelkáposztalevelek második fele. Végül meglocsolom tejföllel, s reszelek rá sajtot.
Előremelegített sütőben, 180 fokon kb. fél óra alatt, fóliával letakarva megsütöm. A végén fólia nélkül aranybarnára grillezem.
Tálaláskor  teszek rá még tejfölt.
				
															