Hozzávalók:
1 kg kelkáposzta
60 dkg darálthús
1 kisebb fej vöröshagyma
20 dkg rizs
1 kispohár tejföl
2 evőkanál étolaj
só
fehérbors
*
Elkészítés:
A kelkáposztát megtisztítom, 4 felé vágom, apró kockákra vágom, s forró vízbe rakom, megsózom, s kb.
20 percig főzöm.
Közben 1 evőkanál étolajon megdinsztelem az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd rárakom a darálthúst.
Megsózom, fehérbors és sót szórok rá, majd addig keverem, amíg megdinsztelődik a darálthús.
Ha megfőtt a kelkáposzta és a darálthús is elkészült, akkor egy kisebb tepsit 1 evőkanál étolajjal meglocsolok, majd a kelkáposzta felét rárakom.
Utána rászórom a rizs felét, amit előtte szűrőbe rakok, s vízben átmosok.
Erre szórom az összes darálthúst.
A darálthúsra pedig a maradék rizst szórom, s utána pedig a maradék kelkáposztát a tetején szépen eligazgatom, s egy kisebb pohár tejfölt összekeverek villával, s azt is ráöntöm, villával elsimitom.
Amiben a kelkáposztát főztem, abból a léből kb.
2 dl-t óvatosan ráöntök.
Utána alufóliával betakarom, s előmelegített sütőbe berakom kb.
30 percre.
Utána kiveszem a sütőből, leveszem róla az alufóliát, s még sütöm kb.
10-15 percig.
El is készült, ha picit hült, akkor én 8 kockára szoktam vágni a tepsiben, s úgy tálalom.
.
.