Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó
40 dkg darált hús
2 db közepes vöröshagyma
1 és 3/4 zacskó rizs (tasakos)
1 tojás sárgája
1 nagy doboz tejföl (450 g)
15-20 dkg reszelt sajt (ízlés szerint)
só
kechup (ízlés szerint, de elhagyható)
pirospaprika
fél paradicsom
fél paprika
*
Elkészítés:
Előkészítés:
A kelbimbót megtisztítjuk, 5 percig forró vízben főzzük. Majd félbe vágjuk.
A rizst közepes keménységűre megfőzzük.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon megpároljuk, beletesszük a darált húst, paprikát, paradicsomot, valamint a kechupot, pirospaprikát, sót. Amint elkészült, beleforgatjuk a rizst is.
Tepsibe terítjük egyenletesen. Rátesszük a felezett kelbimbót.
A tojás sárgáját elkeverjük a tejföllel, rákenjük a tetejére. Majd megszórjuk ízlés szerint reszelt sajttal (én sok sajttal szeretem).
Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg szép piros lesz.
Finom, és nagyon ízletes.
