Rakott kelbimbó

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

Könnyű

Rakott kelbimbó

Rakott kelbimbó

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg kelbimbó
40 dkg darált hús
2 db közepes vöröshagyma
1 és 3/4 zacskó rizs (tasakos)
1 tojás sárgája
1 nagy doboz tejföl (450 g)
15-20 dkg reszelt sajt (ízlés szerint)

kechup (ízlés szerint, de elhagyható)
pirospaprika
fél paradicsom
fél paprika

*

Elkészítés:

Előkészítés:
A kelbimbót megtisztítjuk, 5 percig forró vízben főzzük. Majd félbe vágjuk.
A rizst közepes keménységűre megfőzzük.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés olajon megpároljuk, beletesszük a darált húst, paprikát, paradicsomot, valamint a kechupot, pirospaprikát, sót. Amint elkészült, beleforgatjuk a rizst is.
Tepsibe terítjük egyenletesen. Rátesszük a felezett kelbimbót.
A tojás sárgáját elkeverjük a tejföllel, rákenjük a tetejére. Majd megszórjuk ízlés szerint reszelt sajttal (én sok sajttal szeretem).
Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, míg szép piros lesz.
Finom, és nagyon ízletes.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott kelbimbó