Rakott kelbimbó / zöldbab / karfiol

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Haladó

Rakott kelbimbó / zöldbab / karfiol

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dkg. kelbimbó,
60 dkg. darált sertéslapocka
30 dkg. rizs,
1 nagy fej hagyma,
só, frissen őrölt bors,
10 dkg reszelt trappista sajt,
3 -dl tejföl,
2 tojás,
1 kanál liszt
1 kanál zsemlemorzsa,
kevés étolaj.

*

Elkészítés:

A rizst enyhén megpirítom kevés olajon, majd felöntöm annyi meleg leves alaplével, hogy 1 ujjnyira ellepje.
A rizst így megfőzöm.
Ha fagyasztott kelbimbót kaptam csak, tésztaszűrőben kiolvasztom, lecsöpögtetem.
A tejfölt elkeverem a felvert tojással, a liszttel, a reszelt sajttal, és kicsit megsózom.
Serpenyőben, kevés olajon fehéredésig pirítom a darált húst, ráreszelem a hagymát, és hozzáadom a szétnyomott fokhagymát.
Megsózom, borsot őrlök rá, majd a főtt rizst is hozzákeverem.
Sütőtálat kivajazok, aljára zsemlemorzsát szórok, majd ráhalmozom a rizses, húskeveréket.
Erre teszem a kelbimbót, egyenletesen elterítem, majd ráöntöm a mártást.
Előmelegített sütőbe teszem lefóliázva, majd 20 perc után leveszem a fóliát, és hagyom, hogy összeálljon a tetején a mártás.
Tálalás előtt megszórom őrölt pirospaprikával.
Várok vele, hogy kicsit hűljön, mert akkor lehet igazán szép kockákat vágni belőle.
A rakott zöldborsót, és a rakott karfiolt is hasonló módon készítem el, természetesen más alapanyagokkal.

Rakott kelbimbó / zöldbab / karfiol

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott kelbimbó / zöldbab / karfiol