Rakott kel pulykahússal,füstölt sajttal

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Kautz József

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

30

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Rakott kel pulykahússal,füstölt sajttal

Rakott kel pulykahússal,füstölt sajttal

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

1 nagy fej kelkáposzta
60 dkg darált pulykahús  /pulykacomb/
1/2 kg barna rizs
6 db tojás
30 dkg füstölt sajt
2 fej vöröshagyma

ételízesítő
őrölt fehér bors
4 dl tejföl

*

Elkészítés:

Előkészítés:A tojásokat megfőzzük .A kelkáposzta torzsáját kivágjuk  és lobogó vízben 10 percig főzzük. Ezután szépen leválnak majd a levelei.  Megpirítjuk  az apróra vágott hagymát, rászórjuk  a barnarizst, sózzuk,borsozzuk,ételízesítőt adunk hozzá  és együtt pirítjuk. Felöntjük  forrásban lévő vízzel  és készre főzzük. A vöröshagymát kevés olajon lepirítjuk,rátesszük a darált pulykahúst,sózzuk,borsozzuk és 15-20 percig pároljuk-pirítjuk.
Elkészítés:Egy tepsibe rakunk egy réteg káposztalevelet, pici tejföllel meglocsoljuk, majd rátesszük  a rizs felét, a lepirított pulykahúst,felkarikázott tojást, reszelt füstölt sajtot. Erre jön a rizs másik fele majd a tetejére újra káposzta. Tejföllel alaposan megkenjük és előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Jó étvágyat kivánok hozzá!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott kel pulykahússal,füstölt sajttal