Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta
50 dkg sertéslapocka
2 fej hagyma
2 ek. zsír
1 ek pirospaprika
1 paradicsom
1 paprika
15 dkg rizs
só
bors
4 dl tejföl
*
Elkészítés:
A rakott zöldségeket általában darált hússal készítjük, fiam reklamálta, hogy így nem nagyon érzi benne a húst.
Ezért most úgy készítettem el, hogy nem daráltam le a húst, hanem kisebb kockákra vágva készítettem el pörköltnek és úgy raktam le a kelkáposztával, rizzsel, tejföllel.
Nagy sikere volt, ezentúl így csinálom. 🙂
A kelkáposztát leveleire szedve megfőzöm, de nem túl puhára, mert még a sütőben is párolódik, puhul.
A húsból a hozzávalókkal a szokásos módon jó fűszeres pörköltet készítek, a paradicsomot és paprikát is hozzáadom.
A rizst is megpárolom.
Egy jénaiba, alulra teszek egy sor kelkáposztát(az 1/3-át), erre a rizs felét, majd a pörkölt felét.
Meglocsolom tejföllel.
Ezután megint kelkáposzta következik, rizs, hús és tejföl.
Tetejére kelkáposzta kerül, amit vékonyan megkenek tejföllel, majd sütőben közepes hőmérsékleten kb, fél óráig sütöm.
Aki szereti tálalásnál tehet még rá tejfölt, de savanyúságot is fogyaszthatunk hozzá.