Hozzávalók:
1 kelkáposzta megmosva, leveleire szedve
pici só
1 kávéscsésze hántolt köles (1-1,5dl csésze méret)
3x annyi víz, pici só
30 dkg darálthús
1 fej vöröshagyma apróra vágva
só, bors, ételízesítő
1 pici tejföl vízzel elkeverve vagy 1 pohár tejföl
pici oliva
A fűszerek Toldi fűszertermékekből:
http: //www.toldifuszerek.hu
*
Elkészítés:
A kelkáposztát megmosom, leveleire szedem és enyhén sós lobogó vízben pár percig előfözöm, leszűröm és félreteszem. A kölest felteszem egy lábosban 3xannyi vízzel és pici sóval főzni, kevergetve sűrű kását főzök belőle pár perc alatt és félreteszem. A hagymát apró kockára vágva kevés oliván megpirítom és hozzáadom a húst, fűszerezem ízlés szerint és pár percig pirítom. Egy tűzálló edén yalját olivával kikenem, egy vastag réteg kelkáposzta, egy réteg hús, egy réteg köles, tetejére kelkáposzta, majd a tejföl szépen elkenve. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 30 perc alatt készre sütöm.
Egy éve nem ettem rizst, a köles sem megengedett paleoban, de kipróbáltam, nagyon finom, nem tömény, egészséges. Lehet a hússal összekeverten a kölest belehelyezni.


