Hozzávalók:
1/2 kg sertéscomb 1 nagy fej karfiol
15 dkg rizs
2 fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
1 ek. pirospaprika
2 ek. zsír
só
bors
1/2 l tejföl
*
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben megfőzőm. A rizst kevés sóval megpárolom, a húst apró kockákra vágom és a szokásos módon pörköltet készítek belőle, 1 paradicsom és 1 paprika hozzáadásával. Egy tepsibe, először karfiolt rakok, amit apróbb darabokra szedek, sózom, erre jön a rizs, majd a pörkölt, meglocsolom tejföllel, ismét karfiol, rizs, pörkölt, tejföl. A tetejére karfiolt rakok, a pörköltes lábosba szedek tejfölt, jól átkeverem, hogy a még benne lévő szaft a tejfölbe kerüljön és ezt teszem a karfiol tetejére. Közepes hőmérsékleten szép pirosra sütöm. Kovászos uborkát adok mellé.