Rakott karfiol kovászos uborkával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

25

Sütési / főzési idő (perc)

95

Nehézség

Könnyű

Rakott karfiol kovászos uborkával

Recept leírás:

Hozzávalók:

1/2 kg sertéscomb 1 nagy fej karfiol
15 dkg rizs
2  fej vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
1 ek. pirospaprika
2 ek. zsír

bors
1/2 l tejföl

*

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben megfőzőm. A rizst kevés sóval  megpárolom, a húst apró kockákra vágom és a szokásos módon pörköltet készítek belőle, 1 paradicsom és 1 paprika hozzáadásával.  Egy tepsibe, először karfiolt rakok, amit apróbb darabokra szedek,  sózom, erre jön a rizs, majd a pörkölt, meglocsolom tejföllel, ismét karfiol, rizs, pörkölt, tejföl. A tetejére karfiolt rakok, a pörköltes lábosba szedek tejfölt, jól átkeverem, hogy a még benne lévő  szaft a tejfölbe kerüljön és ezt teszem a karfiol tetejére. Közepes hőmérsékleten szép pirosra sütöm. Kovászos uborkát adok mellé.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott karfiol kovászos uborkával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!