Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
3 tojás
apróra vágott sonka vagy császárszalonna
sajt
zsemlemorzsa
100ml tejfől
só, bors
főtt kukorica
*
Elkészítés:
A karfiolt rózsákra szedem és gyengén sós vizben puhára főzöm leszürm hagyom hogy csepegjen ki a leve.
Apróra vágom a császárszalonnát(sonkát),mereszelem a sajtot.
Egy jénai tálat kizsirozok és megszórom jól zsemlemorzsával szépen belehelyezem a karfiolnak felé ismét megszórom zsemlemorzsával rászórom a kukoricát, darabolt sonkát(császárszalonnát ),és sajtot ezt megismételem annyi külömbséggel hogy a tetejére nem teszem rá a sajtot(csak mikor majdnem kész)
Felverem a tojásokat a tejföllel sózom borsozom és a karfiol tetejére öntöm.
150 fokon 45 percig sütöm,mielött készre sülne kiveszem és megszórom sajjtal ,visszateszem addig mig a sajt elovad és kissé megpirul!!!!
Lehet variálni a receptet bármilyen főtt zöldséggel perezselyemzöldel és sonka helyett párizsit vagy bármilyen szalámit lehet használni!!!
Jó étvágyat hozzá!!!!!!