Hozzávalók:
Pörkölthöz:
1/2 kg darálthús
2 vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
kis zsír, vagy olaj
őrölt pirospaprika
bors, só
(ízlés szerint fűszerek, ki mit szeret)
1 fej karfiol
1-2 pohár tejföl
rizs, vagy bulgur
*
Elkészítés:
A 1/2 kg darálthúst a szokásos módon megfőztem pörköltnek, közben egy kis tasak Bulgurt elkészítettem, mintha rizst főznék.
A kis fej karfiolt kicsi rózsákra szedtem, sós vízben kb 15 percig előfőztem.
A pörköltet összekevertem a megfőtt Bulgurral, majd egy jénai tálat kivajaztam, fele karfiolt alulra terítettem, rá a pörköltes anyagot, befedtem a másik fele karfiollal.
Közben két kis pohár tejfölt elkevertem egy tojással, és ezzel fedtem be az egészet.
Tető nélkül, 190 fokon, légkeveréssel kb.
egy óra alatt megsütöttem.