Rakott karfiol

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

60

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Könnyű

Rakott karfiol

Recept leírás:

Hozzávalók:

1 nagy fej karfiol
20 dkg rizs
50 dkg sertéslapocka
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek. pirospaprika
2 ek. zsír
só, bors
4-5 dl tejföl

*

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben megfőzőm. A rizst kevés sóval  megpárolom, a húst apró kockákra vágom és a szokásos módon pörköltet készítek belőle. Egy tepsibe, vagy jénai tálba először karfiolt rakok, sózom, erre jön a rizs, majd a pörkölt, meglocsolom tejföllel, ismét karfiol, rizs, pörkölt, tejföl. A tetejére karfiol kerül, a pörköltes lábosba szedek tejfölt, jól átkeverem, hogy a benne maradt szaft a tejfölbe kerüljön és ezt teszem a karfiol tetejére, szép színe lesz tőle. Közepes hőmérsékleten szép pirosra sütöm.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott karfiol

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!