Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol
20 dkg rizs
50 dkg sertéslapocka
1 nagy fej vöröshagyma
1 ek. pirospaprika
2 ek. zsír
só, bors
4-5 dl tejföl
*
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben megfőzőm. A rizst kevés sóval megpárolom, a húst apró kockákra vágom és a szokásos módon pörköltet készítek belőle. Egy tepsibe, vagy jénai tálba először karfiolt rakok, sózom, erre jön a rizs, majd a pörkölt, meglocsolom tejföllel, ismét karfiol, rizs, pörkölt, tejföl. A tetejére karfiol kerül, a pörköltes lábosba szedek tejfölt, jól átkeverem, hogy a benne maradt szaft a tejfölbe kerüljön és ezt teszem a karfiol tetejére, szép színe lesz tőle. Közepes hőmérsékleten szép pirosra sütöm.