rakott karalábé

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gita

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

40

Sütési / főzési idő (perc)

15

Nehézség

Haladó

Recept leírás:

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

Előkészítés : a csirkehúst kisebb darabora szeleteljük.
A karalábét és az uborkát kis kockára vágjuk, a répákat felkarikázzuk, a lila hagymát szálasra vágjuk.
A kuszkuszt leöntjük egy bögre forró vízzel, sózzuk, és befedve öt percig állni hagyjuk.
egy jénai tálat vagy tepsit kivajazunk, és megszórjuk zsemlemorzsával.
Elkészítés : wokban, vagy magas falú serpenyőben megforrósítunk 2 evőkanál olajat, és erős tűzön megpirítjuk rajta a karalábét, mielőtt elkészülne, hozzáadjuk az uborkát, megszórjuk borsikafűvel, sóval, és még öt percig együtt pirítjuk.
Ha elkészült, összekeverjük a kuszkusszal, és a felét a jénaiba öntjük.
Újra két evőkanál olajat forrósítunk a wokba, ebben a répákat pirítjuk roppanósra, majd hozzátesszük a csirkehúst, sózzuk, bazsalikommal fűszerezzük, és hús kifehéredéséig sütjük, majd hozzáadjuk a hagymát, sózzuk, és öt percig együtt pirítjuk.
Ha elkészült, ráöntjük a kuszkuszos karalábéra.
A tejszínt összekeverjük a tojással és a keményítővel, felét ráöntjük a rakottasra, majd befedjük a maradék zöldséges kuszkusszal, és erre jön újra a tejszínes szósz.
200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd reszelt sajttal megszórjuk, és pirulásig tovább sütjük.

rakott karalábé