Hozzávalók:
3 dob. Savanyukaposzta, 30-40 dkg daralt pulykahus ( tetszes szerint lehet barmilyen), rizs,1 kicsi hagyma,3 gerezd zuzott fokhagyma,5 pupos mk majoranna,2 mk so, 2 mk so, 1 mk vegeta, 2-3 mk piros paprika,olaj. Tetejere: 1 kis
*
Elkészítés:
Feltesszuk foni a rizst ( kb 1/4 – 1/2 poharnyit),amig fo elkeszitjuk a tolteleket.Az aprora vagott hagymat keves olajon uvegesre dinsztelem,majd hozzaadom a daralthust es parolom tovabb.Mikor mar feher lett a hus szine izesitem,hozzaadom a fuszereket es osszekeverem ,majd keszre parolom kb 10 perc alatt elkeszul.Mikor elkeszult a hus hozzaadok a fott rizsbol annyit amennyit a hus elbir ( kb 70-30 aranyban) .Egy hoallotalat olajjal kikenek es a kimosot ,kinyomkodott savanyukaposzta felet szepen szetteritjuk a tal aljan,majd erre rateritem a fott rizzsel osszekevert daralthust,vegul a tetejere rateszem a maradek kimosott es a levetol kinyomkodott kaposztat.Tetejere 1 doboz tejfolt elkenek,megszorom vegetaval es 220 fokos sutoben pirosra sutom kb 20-30 perc alatt.