Hozzávalók:
50 dkg daralthus izles szerint disznó,marha,pulyka
Hagyma
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
Só,bors,majoranna ,vegeta izles szerint
Kevés pirospaprika
Olaj
50 dkg savanyú káposzta
Fejes káposzta
Tejföl
1 tojás
fott rizs
5-10 dkg darált szalonna
Olaj
*
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát megdinsztelem kevés olajon és hozzaadom a daralthust.Parolom tovább a hagymát a hússal addig míg a hús kifehéredik.Izesitsuk: darált szalonna,só,bors,majoranna,zúzott fokhagyma.Keverjuk jól össze és pároljuk tovább 2-3 percet.A fejes káposztát vékony csíkokra vágjuk és enyhén sos vizben főzzük puhára,majd szurjuk le. Kiolajozott hőálló tál aljába teritsuk szét a megfőtt fejes káposztát és erre teritsuk rá a megparolt fűszeres daralthust amit a főtt rizzsel osszekevertunk. Tetejére kimosott savanyú káposztát teritek.Vegul a tejfölt beizesitem: só,bors,vegeta,tojás,jól összekeverem.Az ízesített tejfölt a káposzta tetejére öntöm és elsimítom rajta. 220 fokos sütőben pirosra sutom.