Rakott káposzta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Rakott káposzta

Rakott káposzta

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

50 dkg örölt dagadó
20 dkg savanyú káposzta
10-15 dkg rizsa
füstölt kolbász ( ez kimaradhat )
2 nagy fej hagyma
olaj
1 db. 10%-os tejföl
10 dkg reszelni való sajt
Füszerek:
só, bors, kömény, majoranna-tetszés szerint.

*

Elkészítés:

A 2 fej hagymát megüvegesítem.
Ráteszem a húst és a fűszereket,
pörköltszerű készítek.
A rizsát sós vízben megfőzöm.
A Jénay aljára pici olajat teszek, rá a savanyúkáposztát / kicsit ki kell mosni/
Ráteszem a sült húst, arra kolbászt / kimaradhat belőle /,
ismét fött rizsát és a maradék savanyúkáposztát.
Beteszem a sütőbe kb.40 percre 180 C-ra.
Ha látom, hogy már a káposzta megsült, nyakonöntöm sajtos tejföllel.
Visszateszem a sütőbe még kb.10 percre.
Nagyon finom!!! Jó étvágyat!!!

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott káposzta