Hozzávalók:
50 dkg örölt dagadó
20 dkg savanyú káposzta
10-15 dkg rizsa
füstölt kolbász ( ez kimaradhat )
2 nagy fej hagyma
olaj
1 db. 10%-os tejföl
10 dkg reszelni való sajt
Füszerek:
só, bors, kömény, majoranna-tetszés szerint.
*
Elkészítés:
A 2 fej hagymát megüvegesítem.
Ráteszem a húst és a fűszereket,
pörköltszerű készítek.
A rizsát sós vízben megfőzöm.
A Jénay aljára pici olajat teszek, rá a savanyúkáposztát / kicsit ki kell mosni/
Ráteszem a sült húst, arra kolbászt / kimaradhat belőle /,
ismét fött rizsát és a maradék savanyúkáposztát.
Beteszem a sütőbe kb.40 percre 180 C-ra.
Ha látom, hogy már a káposzta megsült, nyakonöntöm sajtos tejföllel.
Visszateszem a sütőbe még kb.10 percre.
Nagyon finom!!! Jó étvágyat!!!
