Rakott káposzta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

scarlett69

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

300

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

*

Elkészítés:

A szalonnát felaprítjuk, majd zsírjára sütjük.
A pörcöket kiszedjük.
A visszamaradt zsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és felöntjük 1 dl vízzel.
Hozzáadjuk a húst és ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
és paprikakrémmel.
Fedő alatt puhára főzzük és a közben elpárolgott vizet pótoljuk, a végén belekeverjük a pörcöt is.
A hajdinát a dobozon lévő utasítás szerint megfőzzük.
Közben a sütőt előmelegítjük 220 fokra.
Ha a káposzta nagyon savanyú, akkor átmossuk.
Egy hőálló tálat vagy tepsit olajjal kikenünk, majd zsemlemorzsával megszórjuk.
A káposzta harmadát beleterítjük a tálba, következik a hajdina 1/4-e, majd a pörkölt 1/3-a.
A tejfölbe belekeverjük a tojásokat, majd ízesítjük sóval, borssal és simára keverjük.
A húsra locsoljuk egyharmadát.
A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalók el nem fogynak.
Arra figyeljünk, hogy a tetejére hajdina kerüljön, majd tejföl.
Az előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.