Hozzávalók:
60 dkg savanyú káposzta
50 dkg darált sertés, vagy pulykahús
30 dkg rizs
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors
10 dkg reszelt trappista sajt
3 dl tejföl
2 kanál liszt
2 tojás
kevés majoránna
1 kanál zsemlemorzsa
kevés őrölt pirospaprika
kevés étolaj
*
Elkészítés:
A darált húst kevés étolajon megdinsztelem, ráreszelem a hagymát, rányomom a fokhagymát.
Megsózom, borsozom, kevés majoránnát adok hozzá.
Megpirítom enyhén a rizst, majd annyi vizet öntök rá, hogy 1 ujjnyi magasan ellepje.
Megfőzöm annyira, hogy a nedvet teljesen magába szívja.
Tálban összekeverem a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtot, és a felvert tojásokat.
A savanyú káposztát megkóstolom, ha szükséges ( akár többször is) átmosom, Vágódeszkán, kicsit megvágom, hogy szálai rövidebbek legyenek.
Enyhén kiolajozott tepsi aljára zsemlemorzsát hintek, majd arra terítem a darált húsos ragu, és a megfőtt rizs keverékét.
A kikavart tejfölös, tojásos mártás felét ráöntöm, elsimítom rajta.
Erre ráterítem a savanyú káposztát, majd lezárom a tejfölös mártás maradékával.
Meghintem kevés őrölt pirospaprikával.
Addig ne szeleteljük fel, amíg kicsit nem hűl meg, mert kicsi hűlés után könnyebb felvágni.