Hozzávalók:
1/2 kg fodros kocka tészta,5 tojás,20 dkg cukor,1 cs vanilíás cukor,25 dkg margarin,1 kis pohár tejföl,izlés szerint mazsola,csipet só,porcukor
*
Elkészítés:
A tésztát bő forró sós vízben kifőzöm.
Míg ez készül addig a tojásokat külön választom, a sárgákhoz hozzá keverem a vanilíás cukrot, cukrot és habosra verem robotgéppel, majd belekeverem az olvasztott margarint, mazsolát, tejfölt, végül a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
Ebbe a masszába belekeverem a kifőtt leszűrt, lecsepegtetett tésztát, majd egy réteget minimálisan olajozoztt tepsi aljára szedek megkenem lekvárral ( én őszibarackkal ), megszórom kakaóporral, megint tészta ( ezt lehet még rétegezni aki szeretné ), és előmelegített sütőben kb.
20-25 perc alatt pirosra sütöm.
Porcukorral meghintve tálalom 🙂