Rakott húsos, sajtos krumpli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

fatime

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

55

Nehézség

Könnyű

Hozzávalók:

⚠️ Nincs alapanyag megadva vagy nem recept oldalon vagyunk.

Rakott húsos, sajtos krumpli

Elkészítés lépései:

⚠️ Nincsenek megadott elkészítési lépések.

Hozzávalók:

Hozzávalók: 6-7 szem közepes méretű krumpli, 1 kg sertés darálthús, 1 vödrös tejföl, 400 g reszelt trappista sajt, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 teáskanál őrölt fűszerkömény, 1 teáskanál só a raguhoz és, egy evőkanál só a krumplihoz.

*

Elkészítés:

Elkészítés : a krumplit odatesszük héjastól főni bő vízben.
Beleszórjuk a sót és hagyjuk főni.
A hagymákat apróra vágjuk, és egy magas falú serpenyőben olajon üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk.
Ezután hozzáadjuk a fűszereket meg a sót, majd félre tesszük.
Miután a krumplik megfőttek, kivesszük egy tálba és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt megpucoljuk a krumplikat, majd felkarikázzuk.
Összeállítás: egy mélyebb tepsi aljára helyezzük a fele krumplit.
Erre mehet a ragu.
Eligazgatjuk, majd egy kanál segítségével kis közönként teszünk tejfölt.
Ezután megszórjuk egy kevés sajttal.
Erre tesszük a maradék krumplit.
A tetejét megkenjük vastagon tejföllel, majd az összes sajtot rászórjuk és eligazgatjuk rajta.
190 fokon aranybarnára sütjük.
Kb.
20-25 perc.