Rakott húsos penne

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Gasztropajti

👨‍🍳 Szakács értékelése: 4 / 5 ⭐ (3 szavazat)

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Haladó

Rakott húsos penne

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg. penne tészta,
50 dkg. darált hús,
2 fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 db. paradicsom,
2 db. paprika,
kevés bazsalikom, és oregánó, esetleg kakukkfű,
só, őrölt bors.
20 dkg. reszelt sajt,
3 kanál tejföl,
2 kanál liszt.
(lehet sonkás, gombás, zöldséges, vagy egyszerűen sajtos, tejfölös töltelékkel is csinálni)

*

Elkészítés:

A penne tésztát félkeményre főzzük.
Az apróra vágott hagymát kevés zsiradékon megdinszteljük, majd a húst hozzáadva annak fehéredéséig pirítjuk.
A szintén apró kockára vágott paprikát, és paradicsomot is hozzátesszük, megsózzuk, borsozzuk, és fűszereket is teszünk hozzá.
Nem kell teljesen megpirítani, mert a tésztával együtt még sütni fogjuk.
A sütőtálba beletesszük a tészta felét, amire ráterítjük a ragut.
Kicsit keverhetünk is rajta.
Jöhet a tészta másik fele, amire a közben sajtból, tejfölből, lisztből kikevert mártást is rásimítjuk.
Kezdetben alufólia alatt, később a fóliát levéve sütjük addig, míg a mártás rápirul a tetejére.
Más raguval is készíthetjük, úgymint sajtos sonkás, vegyes zöldséges, gombás, de mi ezt a bolognai jellegűt szeretjük a legjobban.
Várjuk meg míg hűl egy kicsit, mert akkor könnyebb szeletelni, és kiemelni a sütőtálból !

Rakott húsos penne

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott húsos penne