Rakott hús gombával, hagymával

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Zsuzsi2

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

60

Nehézség

Könnyű

Rakott hús gombával, hagymával

Recept leírás:

Hozzávalók:

8 -9 szelet sertés karaj (tepsi méretétől függ a mennyiség)
5 fej vöröshagyma (közepesen nagy)
2 ü. szeletelt gomba
12-13 szem burgonya (közepesen nagy)
ízlés szerint só
ízlés szerint ételízesítő
ízlés szerint majoranna
ízlés szerint bors (fehér, fekete őrölt)
2 nagy pohár tejföl
kevés disznózsír (tepsi kikenéséhez)
1/2-1 dl víz

*

Elkészítés:

A húst enyhén kiklopfoljuk, a gombár lecsöpögtetjük, a hagymát és a burgonyát karikára szeleteljük.
Egy tepsit vékonyan kikenünk a zsírral, majd füszerezzük, éltelízesítővel és majorannával. Sorban lerakjuk a hússzeleteket, majd ezeket is füszerezzük (só, bors, majoranna). A lecsöpögtetett gombát elterítjük a húson, majd rátasszük a karikára vágott vöröshagymát, amit megsózunk. Utolsó előtti lépésként kirakjuk burgonyával, amit szint megsózunk egy kicsit. Erre jön végül a tejföl, mellyel befedjük a burgonyát és megszórjuk ételízesítővel. 1/2 vagy 1 dl vizet öntünk alá, de ez el is maradhat. Alufóliával lefedjük, és így sütjük 1 órán át. Majd kivesszük a sütőből, megszúrkáljuk, hogy megsült-e, ha nem, visszatojuk még sülni. Mikor készen van, savanyúsággal kínálva tálaljuk.
Jó étvágyat!

Rakott hús gombával, hagymával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott hús gombával, hagymával

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!