Hozzávalók:
kb. 50-60 dkg pulyka- vagy csirkemellfilé
1 csomag (20 dkg) bacon
liszt
2 db tojás
reszelt sajt
só, őrölt bors ízlés szerint
aszalt szilva
A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
www.toldifuszer.hu
*
Elkészítés:
Őzgerinc formát kibélelünk a bacon szeletekkel keresztben.
A húst megtisztítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket lisztbe, tojásba, reszelt sajtba forgatjuk.
Rétegesen beletesszük a szalonna szeletekre,amíg el nem fogy a hús.
A sorok közé lehet aszalt szilvát is tenni (most én nem tettem).
A végén a bacont ráhajtjuk a húsok tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben letakarva kb. 1 órán át sütjük, majd levéve a fóliát kicsit pirítjuk.
Hidegen szabad a formából kiönteni és szeletelni.
Kiváló vendégváró hidegtál!
A receptet Timi barátnőmtől kaptam.