Rakott epres keksz – nagymamám titka

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

6

Előkészítési idő (perc)

0

Sütési / főzési idő (perc)

20

Nehézség

Könnyű

Rakott epres keksz – nagymamám titka

Recept leírás:

Hozzávalók:

1,5 l tej
6 db tojás
2 vaníliás cukor
cukor – ízlés szerint
5-6 evőkanál liszt
háztartási keksz – ízlés szerint
eper, vagy más gyümölcs (tetszés szerint)

*

Elkészítés:

A tejet felforraljuk. Közben a tojás sárgákat a vaníliás cukorral, a cukorral összekeverjük, beletesszük a lisztet.
A tűzről levesszük a tejet, óvatosan belekeverjük a tojásos masszát. Visszatesszük, és lassú tűzön (nehogy megégjen) pépes krémmé főzzük.
Ha kész, belerakjuk a háztartási kekszet, így a krém közben lehűl.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, szintén beleforgatjuk a kekszes, vaníliás krémbe.
Ezután jöhet az eper, illetve más gyümölcs. Hűtőbe tesszük.
Tálalás: desszertes kehely – Díszítés: gyümölcs

Rakott epres keksz – nagymamám titka

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott epres keksz – nagymamám titka

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!