Hozzávalók:
1,5 l tej
6 db tojás
2 vaníliás cukor
cukor – ízlés szerint
5-6 evőkanál liszt
háztartási keksz – ízlés szerint
eper, vagy más gyümölcs (tetszés szerint)
*
Elkészítés:
A tejet felforraljuk. Közben a tojás sárgákat a vaníliás cukorral, a cukorral összekeverjük, beletesszük a lisztet.
A tűzről levesszük a tejet, óvatosan belekeverjük a tojásos masszát. Visszatesszük, és lassú tűzön (nehogy megégjen) pépes krémmé főzzük.
Ha kész, belerakjuk a háztartási kekszet, így a krém közben lehűl.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, szintén beleforgatjuk a kekszes, vaníliás krémbe.
Ezután jöhet az eper, illetve más gyümölcs. Hűtőbe tesszük.
Tálalás: desszertes kehely – Díszítés: gyümölcs