Hozzávalók:
1 kg darált hús
0,5kg savanyú káposzta
0,5 kg fejes káposzta
2 fej vöröshagyma
1 csomag főzőtasakos hajdina (125g)
5 dl tejföl
zsír
só
bors/borsikafű
majoránna
*
Elkészítés:
A dobozon lévő előírás szerint megfőzöm a hajdinát.
Közben a hagymát zsiradékon megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, fehéredésig párolom, beleteszem a fűszereket a sót, pici vizet és összeforralom.
Összekeverem a párolt darál húst a főtt hajdinával.
A savanyú káposztát annyi vízben főzöm meg hogy épp ellepje, leszűröm.
A fejes káposztát legyalulom, besózom állni hagyom, majd ugyanúgy megfőzöm, mint a savanyú káposztát.
Tepsibe, vagy jénaiba rétegezem : főtt savanyú káposztát, majd a darált húsos-hajdina tölteléket, majd a káposztát, végül tejföllel meglocsolom.
Kb 20 percig sütöttem 180 fokon.