Hozzávalók:
egy közepes méretű cukkini
2 db sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
egy szál szára kolbász
6 db lasagna tészta
3 keményre főtt tojás
10 dkg füstölt sajt
25 dkg tejföl
só
őrölt fekete bors
*
Elkészítés:
A cukinit megmosom, héjával együtt karikákra vágom. A sárgarépát megtisztítom, szintén karikákra vágom. A főtt tojást és a szárazkolbászt is felszeletelem. A tejfölt összekeverem a zúzott fokhagymával. Egy jénai tálat vagy bármilyen hőálló edényt kikenek kevés olajjal , az alját kibélelem lasagna tésztával, majd ezen elsímitok egy kevés fokhagymás tefölkeveréket. A tejfölre kerül a kolbász majd a főttojás, cukkini. Közben rétegenként fűszerezem sóval borssal. A cukkinire a sárgarépa, ismét kolbász reszelt sajt, újabb lasagna tészta, és így tovább amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére a tejföl kerül, amit jó gazdagon megszórok reszelt sajjtal. Fogvájókkal kitámaszott alufóliával letakarom, hogy ne érjen a sajtréteghez, 180 fokra előmelegített sütőbe helyezem, és kb. 30 percig párolom ( ha valaki puhábbra szeretné, még legalább 10 percig hagyhatja, az enyém így finom ropogós maradt) , majd eltávolítom az alufóliát, a sütőt 220 fokra állítom és még 10 percig sütöm, hogy a tetején a sajt szép aranybarna színt kapjon. Melegen is, hidegen is nagyon finom!