Hozzávalók:
A köleshez:
120 g hántolt köles
1 ek olívaolaj
320 ml víz
1 tk só
A cukkinihez:
2 ek olívaolaj
1 db közepes vöröshagyma
1 tk fűszerpaprika
500 g zsenge cukkini
100 g trappista vagy Cheddar sajt
200 g tejföl
1 kk só
½ kk durvára őrölt színes bors
*
Elkészítés:
A kölest megpároljuk.
Ehhez egy kis lábosban az olajon megfuttatjuk az alaposan átöblített, lecsepegtetett kölest, majd felöntjük vízzel, megsózzuk, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ha készen van, egy kisebb tepsi aljába szórjuk.
A hagymát finomra aprítjuk, az olajon megdinszteljük, a fűszerpaprikával ízesítjük.
A sült paprikás hagymát a kölesre halmozzuk.
A cukkinit vékony karikákra vágjuk, sózzuk, őrölt borssal ízesítjük, majd rárakosgatjuk a köles tetejére.
A sajtot lereszeljük, a tejföllel összekeverjük, és a rakottas tetejére kanalazzuk.
180-200 fokos sütőben kb.
30 perc alatt készre sütjük.
Akkor jó, amikor a sajtréteg megpirult, és alatta a cukkini megpuhult.