Hozzávalók:
Hozzávalók 6 személyre:
1 kg csirkemell csont nélkül
1,5 kg burgonya
8 szelet bacon szalonna
60 dkg mirelit vegyes zöldség/zöldborsó,sárgarépa,kukorica/
5 dkg vaj
étolaj
grill fűszer
ételízesítő
őrölt fekete bors
1 nagy doboz tejföl
20 dkg trappista sajt
*
Elkészítés:
Előkészítés:A burgonyát megtisztítjuk,karikára vágjuk és félig megsütjük. A húst leszeleteljük,kiklopfoljuk,sózzuk,grillfűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük. A zöldségeket vajon megpároljuk,ételízesítővel és borssal ízesítjük. A sajtot lereszeljük.
Elkészítés:A tepsi aljára sorba rakjuk a szalonna szeleteket,erre egy sor burgonyát teszünk. A burgonyára rárakjuk a hússzeleteket szép sorban. A húst betakarjuk a bacon szeletekkel majd a párolt zöldséggel. Ismét egy sor burgonya következik, végén megkenjük a tetejét tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Kicsit macerásnak tűnik de nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok hozzá!!