Hozzávalók:
2 kg burgonya
25 dkg hagyma
1 kg darált hús
20 db tojás
20 dkg szalonna
1 doboz tejföl
Fűszerek
*
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és megfőzzük.
10 tojást keményre főzünk.
A darált húsból, hagymából, szikkadt zsemléből, egy tojásból húspépet készítünk.
Ízesítjük fűszerekkel, ki hogy szereti.
Egy megfelelő méretű tepsibe pá kanál olajat öntünk.
A főtt burgonyát frlszeleteljük, a tepsi alját kirakjuk vele.
A főtt tojást frlszeleteljük, ez a következő réteg.
.
.
Kb.
a fele.
Következik a húspép fele ami a következő réteg, ezt eldolgozzuk, eloszlatjuk.
Következik a főtt-szeletelt burgonya másik fele, utána a főtt tojás második fele.
A tejfölt tojással eldolgozzuk, ízesítjük fekvés sóval és ráöntjük az eddig elkészült ételre.
Folytatjuk a húspéppel amire 8 tojást ütünk, mint tükörtojás, és a szalonna szeletekkel fejezzük be.
Mehet az előre melegített sütőbe.