Hozzávalók:
1,5 kg burgonya
8 db tojás
1 szál főző kolbász
20 dkg szárazkolbász
30 dkg sonka, és császár végek
6 szelet füstölt szalonna
1 nagy és egy kicsi doboz tejföl
só
*
Elkészítés:
Hajában megfőztem a burgonyát, majd meghámoztam, összemetéltem. Tojásokat keményre főztem, majd szeleteltem. A hozzávalókat is félig elősütöttem, főzőkolbász, száraz kolbász, füstölt szalonna, és a piacon szoktam venni rántotta alap-nak adják, sonka végek összemetélve. Tepsi aljába egy sor burgonyát raktam, rá tojás karikák, sóztam, erre jöttek a sültek vegyesen, majd megint burgonya, tojás, só, sültek, burgonya, és az összes maradék a tetejére. Ezt jól nyakon öntöttem tejföllel, majd a félig elősütött szalonnákat a tetejére raktam, és kb. egy órát sütöttem!