Hozzávalók:
6-7 db főtt tojás ,
kb 1,5 kg héjában főtt burgonya ,
Só ,
bors ,
15 -20 dkg reszelt sajt .
2 pöhár tejföl ,
izlés szerint házi füstölt kolbász .
*
Elkészítés:
A meg főzött és meg tisztított burgonyát karikára vágjuk.
A főtt tojásokat meg pucoljuk és karikázzuk.
Egy jénait vagy tepsit pici zsírral kikenünk és enyhén meg szórjuk zsemlemozsával.
Lerakunk egy sor karikázott burgonyát sózzuk, borsozzuk.
A 2 pohár tejfölt egy edénybe ki keverünk ízlés szerint sóval és borssal és bele forgatjuk a maradék burgonyát.
A tesibe le rakott sima burgonya tetejére rakunk egy sor tejfölös burgonyát.
Erre rakjuk a karikázott tojást és kolbászt, újra tejfölös burgonyát.
Addig rétegezzük míg el fogy a hozzávaló.
A tetejére tejfölös burgonya kerül amit meg szórunk reszelt sajttal.
Forró sütőbe pirosra sütjük.