Rakott brokkoli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

40

Nehézség

Könnyű

Rakott brokkoli

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dkg brokkoli rózsa (én fagyasztottat vettem)
30 dkg pulykacomb darálva
10 dkg rizs
1 nagy pohár tejföl
1 fej hagyma
1 ek. pirospaprika
1 kk. őrölt bors
ételízesítő
olaj

1 ek. zsemlemorzsa

*

Elkészítés:

A brokkoli rózsákat mikróban pár perc alatt megpároltam. (Természetesen lábosban párolva is tökéletes lesz.) Kevés olajon megfuttatom a rizst, majd ha már kifehéredtek a szemek, akkor felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel, megszórom kevés ételízesítővel, és takarék lángon, lefedve megpárolom. A hagymát apróra kockázom, olajon megpirítom. Ráteszem a darált húst, fehéredésig kavargatom, majd megszórom pirospaprikával, és egy kevés vizet öntök rá. Só, őrölt bors, és ezt is megpárolom, majd amikor már puha  a hús (darált húsnak nem kell túl sok idő) akkor zsírjára sütöm. Még melegen belekeverem a tejföl felét, szeretem, ha jó szaftos a rakottam. Egy jénai tálat kikenek pici olajjal, majd beleteszem a brokkoli felét. Erre jön a párolt rizs, majd a darált hús a szafttal együtt. Befedem a maradék brokkolival. A tejföl másik felébe belekeverek egy kis ételízesítőt és őrölt borsot, ezt kenem a rakott tetejére, majd megszórom zsemlemorzsával, és sütőbe teszem. Közepes lángnál addig sütöm, míg a teteje megkapja egy kicsit.

Rakott brokkoli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott brokkoli

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!