Rakott brokkoli

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Timcsi

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

3

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

2020

Nehézség

Recept leírás:

Hozzávalók:

60 dkg brokkoli rózsa (én fagyasztottat vettem)
30 dkg darálthús
10 dkg rizs
1 nagy pohár tejföl
1 fej hagyma
1 ek. pirospaprika
1 kk. őrölt bors
ételízesítő
olaj

1 ek. zsemlemorzsa

*

Elkészítés:

A brokkoli rózsákat mikróban pár perc alatt megpároltam.
(Természetesen lábosban párolva is tökéletes lesz.
) Kevés olajon megfuttatom a rizst, majd ha már kifehéredtek a szemek, akkor felöntöm kétszeres mennyiségű forró vízzel, megszórom kevés ételízesítővel, és takarék lángon, lefedve megpárolom.
A hagymát apróra kockázom, olajon megpirítom.
Ráteszem a darált húst, fehéredésig kavargatom, majd megszórom pirospaprikával, és egy kevés vizet öntök rá.
Só, őrölt bors, és ezt is megpárolom, majd amikor már puha a hús (darált húsnak nem kell túl sok idő) akkor zsírjára sütöm.
Még melegen belekeverem a tejföl felét, szeretem, ha jó szaftos a rakottam.
Egy jénai tálat kikenek pici olajjal, majd beleteszem a brokkoli felét.
Erre jön a párolt rizs, majd a darált hús a szafttal együtt.
Befedem a maradék brokkolival.
A tejföl másik felébe belekeverek egy kis ételízesítőt és őrölt borsot, ezt kenem a rakott tetejére, majd megszórom zsemlemorzsával, és sütőbe teszem.
Közepes lángnál addig sütöm, míg a teteje megkapja egy kicsit.