Rakott bolognai

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

20

Sütési / főzési idő (perc)

50

Nehézség

Könnyű

Rakott bolognai

Recept leírás:

Hozzávalók:

50 dkg darált hús
2 cs bolognai alap
1 fej vöröshagyma
50 dkg Soós tészta spagetti
1/2 l főzőtejszín
ísó zlés szerint
bors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
15 dkg sajt

*

Elkészítés:

Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, kevés olajon megdinszeteljük.
Rátesszük a darálthúst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk fűszerezzük.
Beleprésseljük a fokhagymát, és öntünk rá 2-3 dl vízet.
Soós tészta spagettit sós vízbe kifőzzük, majd leszűrjük.
Amikor a hús megfőtt, rátesszük a bolognai alapot, főzőtejszínt és összeforraljuk.
Olajjal kikent tepsibe tesszük a spagettit, ráöntjük a mártást és a sajt felét ráresszeljük, összekeverjük és sütjük.
Teljes sülés előtt 10 perce rászórjuk a maradék reszelt sajtot és visszatesszük sülni amíg a sajt ráolvad.

Rakott bolognai

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rakott bolognai

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!