Hozzávalók:
50 dkg darált hús
2 cs bolognai alap
1 fej vöröshagyma
50 dkg Soós tészta spagetti
1/2 l főzőtejszín
ísó zlés szerint
bors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
15 dkg sajt
*
Elkészítés:
Vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, kevés olajon megdinszeteljük.
Rátesszük a darálthúst, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk fűszerezzük.
Beleprésseljük a fokhagymát, és öntünk rá 2-3 dl vízet.
Soós tészta spagettit sós vízbe kifőzzük, majd leszűrjük.
Amikor a hús megfőtt, rátesszük a bolognai alapot, főzőtejszínt és összeforraljuk.
Olajjal kikent tepsibe tesszük a spagettit, ráöntjük a mártást és a sajt felét ráresszeljük, összekeverjük és sütjük.
Teljes sülés előtt 10 perce rászórjuk a maradék reszelt sajtot és visszatesszük sülni amíg a sajt ráolvad.