Rakott almás zsömle/kenyér

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

János

👨‍🍳 Szakács értékelése: Még nincs értékelés.

Adag

2

Előkészítési idő (perc)

15

Sütési / főzési idő (perc)

25

Nehézség

Könnyű

Recept leírás:

Hozzávalók:

·                     3-4 szikkadt kenyér/zsemle
·                     1/2 kg alma
·                     1 citrom leve
·                     3 ek. Cukor
·                     1 marék mazsola
·                     5 dkg darált dió/dejó
·                     1/2 l tej
·                     2 tojás
·                     kevés vaj

*

Elkészítés:

Egy tűzálló jénait kivajazunk.
A diót összekeverjük a cukorral.
A zsemléket ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és egy réteget teszünk a jénai aljára.
Az almákat megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, és összekeverjük a citromlével.
Ezután jöhet a többi rétegezés a jénaiba:
A zsemléket megszórjuk almával, mazsolával, dióval. Majd megismételjük a zsemlétől az egészet, és a tetejére is egy réteg zsemlét teszünk.
A tojásokat villával felverjük, adhatunk hozzá még egy kis cukrot, illetve a tejet.
Ráöntjük a keveréket a rakottasra.
A tetejére kis vajdarabokat teszünk. 180°C-ra előmelegített sütőben, fedő nélkül kb. 25 percig sütjük.

Rakott almás zsömle/kenyér