Rákóczi túrós torta

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

TitkosSzakacs

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (2 szavazat)

Adag

8

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

35

Nehézség

Rákóczi túrós torta

Recept leírás:

Hozzávalók:

Hozzávalók
26 cm-es tortaformához
Tészta:
150 g liszt
50 g vaj
50 g cukor
1 tojássárgája
60 g tejföl
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só
Töltelék:
500 g túró
cukor ízlés szerint
2 tojássárgája
vanília
reszelt citromhéj
1 csipet só
1 evőkanál búzadara
Hab:
3 tojásfehérje
200 g cukor
Hab közötti rész kitöltéséhez:
baracklekvár

*

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk.
Lehet vajazni, lisztezni is, de akkor nem biztos, hogy ki tudjuk venni a formából.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
A tésztát előmelegített sütőbe toljuk és 10 percig sütjük. Kivesszük és a túrótölteléket rásimítva visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a töltelék és a tortaforma találkozásánál egy hajszálvékony aranybarna csík meg nem jelenik.
( 15-20 perc )
Amíg ezt elérjük, a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk. Én gőz fölött szoktam, de nem muszály.
A habot zacskóba vagy habzsákba töltjük és amint megsült a tortánk, még melegen rányomjuk a habot.
Visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab megszilárduljon, ez kb. 5-7 perc.
Ha ez is kész, végleg kivesszük a sütőből.
Botmixerrel felhabosítjuk a lekvárt, zacskóba tesszük és azonnal – még forróan – kitöltjük a hab közötti részeket.

Rákóczi túrós torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rákóczi túrós torta

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!