Rákóczi túrós, sütés nélkül.

Még nincs értékelés.

Jelentkezz be az értékeléshez!

Olgis

👨‍🍳 Szakács értékelése: 5 / 5 ⭐ (1 szavazat)

Adag

4

Előkészítési idő (perc)

10

Sütési / főzési idő (perc)

30

Nehézség

Könnyű

Rákóczi túrós, sütés nélkül.

Recept leírás:

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 0.5 dl cukrászhab- tejszín
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek citromlé
  • fél doboz (12.5 dkg) maszkarpone(helyette lehet tejfölt is használni)
  • 1 cs (10 db) babapiskóta
  • 1 dl tej a piskóta beáztatásához
  • baracklekvár ízlés szerint

Elkészítése:

A túrót. a maszkarpónéval, cukorral, citromlével botmixerrel, krémesre dolgozzuk.
A felvert tejszínhabot óvatosan hozzá keverjük.
Jénai tálba, egy réteg krém, rá a beáztatott piskóta, megint krém.
Tetejére baracklekvárt kenünk.
Piskóta reszelékkel meg szórhatjuk a tetejét.
Gyorsan elkészül, nagyon ízletes.
Aki szereti és sok tojás fehérje van, készíthet hozzá gőz fölött felvert cukros tojásfehérje habot.
Nálam plusz tejszínhabbal, friss málnával került fogyasztásra.
Ha kisebb, mélyebb tálat választunk, több réteg kerül egymás fölé. Én laposabbat választottam, igy 2 réteg krém közt van az 1 réteg piskóta.

Rákóczi túrós, sütés nélkül.

Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal!

Rákóczi túrós, sütés nélkül.