Hozzávalók:
A tésztához:
20dkg finom liszt
10 dkg vaj
3 dkg porcukor
2 dkg vaníliás cukor
2 db tojás sárgája
2 ek.tejföl
1 tk.sütőpor
1 csipet só
1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
75 dkg tehéntúró
10 dkg kristály cukor
5 dkg vaníliás cukor
3 db tojás
5 dkg mazsola
1 db citrom reszelt héja
1 kis pohár tejföl
A tetejére:
4 db tojás fehérje
10 dkg porcukor
30 dkg sárgabarack lekvár
*
Elkészítés:
Előkészítés: A mazsolát langyos vízbe beáztatjuk. Egy tálban elmorzsoljuk a lisztet a vajjal. Hozzáadjuk a többi anyagot és tésztává gyúrjuk. Hűvös helyen pihentetjük 15-20 percet.
Elkészítés: A tésztát a tepsink méretére nyújtjuk, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral. A fehérjét kemény habbá verjük. A túrót szitán vagy krumplinyomón áttörjük. Hozzáadjuk a mazsolát, citromhéjat, tejfölt, a kikevert tojások sárgáját, összekeverjük, majd óvatosan belekeverjük a tojások habját. A tésztát kivesszük a sütőből és egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd visszatesszük a sütőbe 20-25 percre. A négy tojásfehérjét kemény habbá verjük a 10 dkg cukorral. A habot habzsákba töltjük és a megsült tésztánk tetejét berácsozzuk. Visszatesszük a sütőbe és a legkisebb fokozatra állítva 20-25 percig inkább szárítjuk, mint sütjük. Kivesszük a tésztát és hagyjuk kihűlni. Ezután a rácsok közét kanállal vagy habzsák segítségével lekvárral töltjük ki.
Jó étvágyat kívánok!


