Hozzávalók:
Rákoczi túrós:
25dkg liszt , 1 csomag sütőpor, 12dkg vaj(vajacska), 12 dkg cukor, 1 tojás sárgája , 1 dl tejföl,csipet só. Ezeket össze gyúrtam egy tálba és beraktam a hűtőbe pihizni kb.1 óra.
*
Elkészítés:
20×30 cm, tepsit kibéleltem sütő papírral bele lapítottam a tésztát megszurkáltam villával és 180 fokos alul –felül sütés 20 perc.
Sütés alatt el készítettem a 50 dkg túrót , 3 tojás sárgájával és 10-15 dkg cukorral össze kevertem.
3 tojás és a tésztából maradt 1 tojás fehérjéhez 1 evőkanál ecetet, csipet sót és 8 dkg porcukrot adtam jó kemény habot vertem, már mint a robotgép.
20 perc után kivettem a tésztát és meg kentem sárgabarack lekvárral és rá borítottam a túrót, és vissza toltam a sütőbe még 20 percre.
Amikor ez is lejárt kivettem és a tojás habot rá simítottam , vissza raktam sülni 5 percig, majd lezártam a sütőt és még nem vettem ki 15 percig , így gyönyörű habot kaptam ami nem esett össze!
Lehet hogy bonyolultnak tűnik de nem az. Jó étvágyat hozzá .


