Hozzávalók:
Tészta:30 dkg liszt,15 dkg vaj,10 dkg porcukor,2 tojássárgája,1 sütőpor,1 dl tejföl
Túró:40 dkg túró,25 dkg kristálycukor,3 dkg búzadara,2 tojássárgája,1 citrom reszelt héja,1cs vaníliáscukor.
Hab:4 tojássárgája,8dkg cukor
*
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrom, kivajazott, kipapír ozott tepsibe tesszük, a túrót összedolgozzuk a hozzávalókkal és a tészta tetejére teszem.
Kb.
20-25 perc alatt megsül.
A tojásfehérjét a cukorral habbá verem ( először verd fel félig a habot és utána rakd bele a cukrot, mert ha az elején belerakod nem jön fel szépen a hab ) Mikor megsült, lekapcsolod a gázt, rárakod a habot és visszateszed a sütőbe, de már ne kapcsold be!
Csak rászárítjuk a habot.
A túróba lehet rakni még mazsolát, és a túró tetejére baracklekvárt