Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
15 dkg vaj, vagy margarin
3 tojás sárgája(a fehérje megy a habba)
5 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
1 ek. púpozott ek. tejföl
Túrótöltelék:
30 dkg túró
15 dkg porcukor
2 tojás
5 dkg mazsola
2 ek. búzadara
1 citrom reszelt héja
Hab:
3 tojás fehérje
15 dkg kristálycukor
10 dkg baracklekvár a kenéshez
*
Elkészítés:
A pici sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a zsiradékkal, hozzáteszem a cukrokat, a tojássárgákat, a tejfölt, gyorsan összegyúrom, fél órára hűtőbe teszem. A túrót villával összetöröm, hozzáteszem a porcukrot, a mazsolát, a tojássárgákat, a búzadarát és végül a tojások keményre vert habját. A tésztát kinyújtom és egy 25X30-as tepsibe helyezem, egy villával megszurkálom és előmelegített sütőbe, közepes hőmérsékletre teszem, 5-6 percig sütöm. Ezután kiveszem, megkenem baracklekvárral, ráhalmozom a túrótökteléket és visszateszem sülni. Amikor körben barnulni kezd a széle, akkor jó. Közben a tojásfehérjéket kis fokozaton géppel, felverem a kristálycukorral, jó sűrűnek kell leennie, nem is verem, inkább csak keverem, amíg a cukor el nem olvad. A túróra rakom, a sütőt lejjebb veszem és a habot szinte csak szárítom rajta. Akkor finom, ha kívül roppanós, belül krémes a hab.