Hozzávalók:
Tésztához:
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
30 dkg finomliszt
2 tojássárgája
fél citrom reszelt héja
Töltelékhez:
75 dkg túró
10 dkg mazsola
1 csomag vaníliás cukor
3 tojássárgája
5-6 e.k. kristálycukor
tojás felvert habja
fél citrom reszelt héja
Tetejére:
5 tojásfehérje
5-6 e.k. kristálycukor
Tepsi kikenéséhez:
2 dkg vaj vagy margarin
*
Elkészítés:
A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a túrót áttörjük, a mazsolával, a vaníliás cukorral, a tojássárgájával, a cukorral és a reszelt citromhéjjal összekeverjük. Egy kb 25×35 centis tepsit kivajazunk, a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk, vagy kinyújtjuk, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 15 perc alatt aranysárgára sütjük.
Ezután a túrókrémet egyenletesen rákenjük.,amit felvert tojásfehérjével lazítunk.sütőbe tesszük,és kb 180 fokon megsütjük a túrós alapot.Majd a tojásfehérjét félig felverjük, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Csillagcsöves habzsákba töltjük és a túrókrémre nyomjuk keresztben. Közte lévő részeket baracklekvárral töltjük ki. Visszatolva 150 fokon,kb 20 percig szárítjuk még szép világos barna nem lesz a tojáshab.Tipp:az elősüött linzerlapot,megkenhetjük baracklekvárral.,és erre tesszük a túrótölteléket!!