Hozzávalók:
A tésztához ezek kellenek:
250 g. liszt, 80 g. vaj, 50 g. porcukor, 1 tojás, 1/2 dl. tejföl, késhegynyi szódabikarbóna.
A töltelékhez. 500 g. áttört túró, 150 g. cukor, 25 g. búzadara, 2 tojássárgája, 1 dl. tejföl, 2 tojásfehérje habbá verve.
A tetejére: 4 tojásfehérje, 90 g. cukor.
Kell még hozzá baracklekvár, amivel a kisült tésztaalapot megkenjük.
*
Elkészítés:
A tésztához való hozzávalókat összegyúrjuk, kinyújtjuk, majd kilisztezett tepsiben elősütjük.
A sütőből kivéve, megkenjük baracklekvárral.
A közben kikavart túrókrémet a tetejére halmozzuk, majd ismét a sütőbe tesszük.
A sütőből ismét kivéve, ráterítjük a cukorral felvert tojásfehérjét, és addig pirítjuk, míg a teteje roppanós nem lesz.
Blogbejegyzésemben, lényegesen részletesebb leírást olvashattok : http://gasztropajtikonyhaja.
blogspot.
hu/2013/04/rakoczi-turos-parom-dolgos-kacsoinak.
html